Apokalypsa 2023

NEDĚLE 30.7.
A je to tu! Naše záchrana světa začíná. Prvně jsme se ale museli seznámit, takže po příjezdu do tábořiště jsme si každý našel stan, kam jsme následujících 14 dní, každý večer ukládali hlavy a pak se sešli u ohniště, kde jsme se začali pomocí seznamovacích her seznamovat. Zároveň jsme se seznámili i s pravidly, bez nich by to nešlo. Po večerce, než jsme stihli usnout, se Údolím Mohykánů rozezněla siréna, vyběhli jsme a připojili se k vládnímu hovoru, kde jsme se dozvěděli, že na záchranu světa máme pouhých 14 dní a že všude na světě se dějí katastrofy. Pak jsme šli už doopravdy spát, ale věděli jsme, že se toho musíme dozvědět mnohem více.

PONDĚLÍ 31.7.
Rozcvička – to úmorné cvičení, které na nás teď bude každé ráno čekat. Při snídani jsme se dozvěděli, že dnes všichni absolvujeme tzv. workshopy – stanoviště, kde se naučíme dovednosti potřebné k přežití na táboře. Naučili jsme se zacházet s buzolou a orientovat se v mapách, na zdravovědě jsme se naučili poskytnout první pomoc, se Štěpou jsme se naučili rozdělávat a starat se o oheň a v neposlední řadě jsme se naučili luštit šifry a sami šifry napsat. Odpoledne jsme po táboře hledali naše táborová trička, která nám řekla, v jakém týmu budeme procházet VTH (velká táborová hra). Důvěřujeme si? To jsme museli zjistit, a tak jsme si zahráli pár důvěrovek. Pak jsme se ale museli začít věnovat našemu problému APOKALYPSA, co se vlastně děje? Jak to zastavíme? Od tajného agenta jsme dostali přísně tajnou obálku s informacemi, ty ale nebyly úplné, pro zbytek jsme si museli dojít do laboratoře, která byla střežená, dostat se do ní nebylo tak lehké, ale přece jen se nám to povedlo. Už víme, co se děje! Naše jádro se přehřívá, musíme vyrobit stroj, který ho opět ochladí a bude ho udržovat ve stálé teplotě. Po takovém zjištění však neztrácíme optimismus a Štěpán nám ukázal, jak umí žonglovat s míčky a meči, dokonce i s ohněm. My jsme si to také mohli vyzkoušet, až na oheň, ten nevím, proč nám nedovolil 😀 Pak už nás jen čekalo klidné sezení u ohniště a večerka.

ÚTERÝ 1.8.
Zase den začal rozcvičkou, pak jsme si ale vymýšleli jména pro tým, taky pokřik, a hlavně si vyrobili týmovou vlajku. Potom jsme si zahráli hru s názvem hospodářský rozvoj. Odpoledne nás čekali jednotlivci, to je pár stanovišť, kde plníme úkoly fyzické anebo trénujeme paměť nebo zručnost. Večer jsme opět zasedli u ohně a společně s kytarou si zazpívali pár písniček a šli spát.

STŘEDA 2.8.
Asi ani nemusím psát čím začínal náš den, ale hned po rozcvičce nás čekalo nemilé překvapení – DOŠLO JÍDLO, další z ukazatelů, že apokalypsa je tu. Museli jsme si proto jídlo zaopatřit a následně si uvařit sami. Vařili jsme guláš, všem se nakonec moc povedl, každá skupinka měla svůj vlastní, ale nebojte, nenechali jsme vedoucí hladem a dali jim taky najíst. Poté započal turnaj v Kubb, která se bude hrát během celého tábora a na konci vítěz dostane pohár. Po vydařeném prvním turnaji jsme hráli ještě pár her a pak šli k ohni. Po dlouhém dni jsme konečně mohli zalehnout a v klidu spát. O půlnoci nás starší vedoucí probudili a řekli, že se máme zabalit na 3 dny, tak jsme tak udělali, vzali nás do místnosti, kde byla tma, tam jsme se posadili a hráli hru, která se shodou okolností jmenovala APOKALYPSA, po ní jsme se dozvěděli, že nikam na 3 dny nejdeme a máme jít spát.

ČTVRTEK 3.8.
Dnes nás čekalo batikování, měli jsme na výběr ze dvou barev – modrá nebo červená, batikovali jsme si trička, kalhoty, tašky vše co šlo a hlavně nás to bavilo. Pak jsme hráli spoustu her. Odpoledne jsme opět měli jednotlivce. A hráli jsme Člověče nezlob se, akorát abychom se mohli posunout o číslo, které jsme hodili na kostce, museli jsme doběhnout na stanoviště a splnit úkol, který tam na nás čekal. Večer jsme zase usedli k ohni a pak šli spát.

PÁTEK 4.8.
Začalo nám deštivé období, ale i tak jsme zvládli zahrát další turnaj v Kubb, vyvěsit naše týmové vlajky a opět udolat jednotlivce. Po obědě jsme se ale dozvěděli, že je tu další katastrofa, virus, který by nás mohl zničit, pokud na něj nenajdeme lék. Tak jsme se vypravili ho najít, byla to těžká a dlouhá výprava, avšak na jejím konci jsme správně lék vytvořili a podali ho nakaženým vedoucím, kteří se uzdravili. Abychom si zlepšili náladu, měli jsme si připravit vystoupení do talentové soutěže Údolí Mohykánů má talent. Vystoupení jsme pak předváděli u ohniště, pak už nás jen čekala postel a zasloužený spánek.

SOBOTA 5.8.
Probudili jsme se do deštivého rána, podle předpovědi nás čekal takový celý den. Takže jsme hráli převážně hry vevnitř, mohli jsme si půjčit i deskové hry. Předpověď nezklamala a opravdu pršelo celý den, my si to ale i tak užili a spokojení jsme šli spát.

NEDĚLE 6.8.
Opět déšť, promoklé oblečení, vlezlá zima, ale stále se usmívající se děti i vedoucí. Víte, že existuje světová banka, ve které se ukládají semínka rostlin právě pro případ apokalypsy? My jsme museli zachovat právě semínka fazolí, které pro nás byla klíčová. Prvním naším úkolem bylo si zajistit něco, kam budeme fazole sázet a pak samotné fazole. Povedlo se nám to a my tak můžeme pokračovat v naší záchraně světa. Pak jsme pro odlehčení hráli AZ-kvíz. Po obědě, nám byly předány obálky s informací, že si musíme udělat zásoby jídla, ale že nám je vedoucí schovali, čekalo nás okrádání vedoucích. Měli jsme na to celé odpoledne, ze začátku se nám to moc nedařilo, jídlo si střežili opravdu dobře, ale nakonec se nám to podařilo a zásoby jsme si vytvořili. Táborák jsme kvůli dešti museli vynechat a hráli jsme hry vevnitř. Potom jsme šli ulehnout. Zásoby bylo potřeba chránit, bohužel to se nám nepovedlo, v noci nás totiž přepadli, podařilo se nám chytnout jednoho zloděje, zbylí dva nám prchali, ale my jsme se vytrvale lovili.

PONDĚLÍ 7.8.
Déšť, nekončící déšť, který nás už pár dní provází nechce skončit. Starší dětí spí, mají po přepadu, tak vytrvale chránili tábořiště, že jim musíme nechat pár hodin spánku navíc. Spousty her už jsme hráli. Tak jsme se s menšími dětmi podívali na pohádku, pak se k nám přidali i ti starší. Za neustálého deště jsme vevnitř hráli nějaké hry, jako otrokář, bomba apod. Už by ten déšť mohl ustát.

ÚTERÝ 8.8.
I dnes nás déšť neopouští, ale ani tak nás neopouští dobrá nálada. Dopoledne jsme si hráli na statiky a architekty a stavěli jsme mosty, které jsme následně zkoušeli a dávali na ně závaží. Po odpoledním klidu jsme museli zachránit zvířata, teplota jádra stále stoupala, a i zvířata musela být zachráněna. Zachraňovali jsme koně, prasata, ryby, ale hlavně včely. Pak už jsme hráli, Co na to Češi a čokoládu a pak se zavrtali do teplých spacáku a šli spát.

STŘEDA 9.8.
Sluníčko, po několika dnech neustále zataženého nebe jsme konečně viděli sluníčko. Čekal nás úklid srubu, potom jsme museli opět získat body v jednotlivcích. Opět jsme se utkali v turnaji Kubb. Po obědě bylo bojové odpoledne, na které jsme se všichni těšili. Pak jsme si nachystali divadelní scénky, kde jsme museli představovat nějakého vedoucího. Večer jsme mohli rozdělat oheň a zazpívat si s kytarou, pak už jen zasloužený spánek.

ČTVRTEK 10.8.
Poslední a rozhodující turnaj v Kubb, ten jsme zahráli dopoledne. Potom jsme si opět mohli zkoušet žonglování nebo si zastřílet z luku, konečně bylo krásně. Po poledním klidu jsme si založili restaurace a podle objednávek vedoucích, kteří nám volali, jsme jim vařili a dováželi jídlo na jejich adresy. U táboráku jsme hráli hry, když se ozvala ta obrovská rána – vybuchla sopka – museli jsme rychle zastavit lávu, která se z ní hrnula – jádro už je opravdu přehřáté dochází čas, ten stroj musíme sestavit co nejdřív. Po tom, co jsme zastavili lávu, jsme se vydali na kutě.

PÁTEK 11.8.
Poslední den, sluníčko nás krásně hřálo. Dnes nebylo na programu nic jiného než se vydat na dlouhou výpravu pro součástky, ze kterých pak poskládáme ochlazovací stroj. Prvním úkolem bylo si rozdělat oheň a uvařit si čaj, pak jsme museli z našich těl vytvořit monstera, ve Vystrčenovicích jsme měli za úkol najít dům s číslem, které nám řekli vedoucí a dojít jim říct jeho barvu. Po dlouhé výpravě jsme získali všechny součástky, postavili stroj a zachránili naši planetu. Bylo to náročných, ale krásných 14 dní, u táboráku jsme si vyhlásili výherce VTH, jednotlivců a Kubb, vedoucí nám zazpívali písničku, kterou pro nás složili, měli jsme nachystané dobroty. Celou dobu jsme si povídali a pak šli všichni spát.

Kompletní fotogalerii najdete zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *