Co s námi děti čeká?

putovani_ceskem_03Než svoje dítě poprvé přihlásíte na jakýkoli tábor, jistě se ptáte: “Co ho tam čeká?”.

S námi především rodinná atmosféra. Naprostá většina vedoucích prošla našimi tábory jako děti a potkáváme se na nejrůznějších akcích i během roku. Tím, že se všichni dobře známe, je atmosféra na našich táborech opravdu v rodinném duchu.

Atraktivní program s celotáborovu hrou. Každý náš tábor je nějak tématicky zaměřen a toto téma se táhne programem jako červená nit. Už jsem třeba byli u Robina Hooda, mezi rytíři, putovali jsem s Hobitem, pomáhali Indiana Jonesovi, podívali se na divoký západ, Putovali do říše hmyzu atd. Naše tábory jsou bohatě kostýmované, každá část celotáborovky začíná malou divadelní scénkou, máme spoustu tématických pomůcek. Zkrátka se snažíme zvolené téma prožít se vším všudy. Na to, jaké tábory už máme za sebou se můžete podívat v našem archivu.

pirati_07Nejen zábavou živ jest člověk. Proto se snažíme dětem předat celou řadu znalostí a zkušeností, které se jim mohou hodit v běžném životě. Neděláme to ovšem jako v klasické škole. Dalo by se říct, že děti učíme a vychováváme tak nějak nenápadně. Především hrou, zážitkem a prací v týmu. Děti často řeší situace, ve kterých musí spolupracovat, domluvit se a následně celou situaci vyhodnotit a poučit se z ní… Účastníci našich táborů tak nenásilně získávají celou řadu užitečných znalostí a zkušeností pro život.

Našim cíle není “zaplácnout pár dní během prázdnin” – chceme dětem předat co nejvíc znalostí a zkušeností, které jim budou k užitku, až se vrátí domů.

I proto našim “táborovým dětem” nabízíme i víkendové akce během celého roku. Tábory nám zkrátka nestačí 🙂

A co tedy na našich táborech děláme? 🙂
Hrajeme si, běháme, mluvíme spolu, učíme se, prožíváme, sportujeme, zpíváme, vyrábíme, smějeme se, překonáváme sami sebe, spolupracujeme, trochu se i bojíme, vaříme, spíme v lese…