Shrek 2023

NEDĚLE
Po příjezdu do tábora jsme si vybalili věci a ubytovali jsme se ve stanech. Následovala prohlídka celého tábořiště, kde jsme se dozvěděli, kam můžeme a nemůžeme chodit. Po seznámení s tábořištěm byla večeře a po večeři nás čekal první táborák. Všichni jsme byli napnutí, jelikož nikdo nevěděl, jak budeme rozděleni do oddílů. Po slavnostním zapálení ohně, k nám přišli Shrek, Fiona a Oslík. Shrek nebyl vůbec nadšený z toho, že nás má ve své bažině, ale Fiona byla milá a snažila se nás hezky přivítat. Po chvilce k nám přiběhl uřícený pan král, že se mu ztratily jeho dcery a jestli mu nepomůžeme. My jsme se samozřejmě hned rozhodli přidat, nicméně Shreka jsme museli dlouho přemlouvat a ani tak nebyl z toho úkolu nadšený. No, co se dá dělat, někdo ty princezny najít musí. Rozdělili jsme se do pátracích skupin, rozdali jsme si trička jako naše uniformy, zazpívali jsme pár písniček a čekala nás už jen hygiena a spánek. A zítra se do toho pustíme!

PONDĚLÍ
Abychom se mohli vydat na nějakou výpravu za princeznami, tak jsme se museli nějak vyzbrojit. Je jasné, že ten, kdo má na svědomí jejich zmizení, bude určitě nebezpečný. Rozhodli jsme se poprosit pekaře, který upekl našeho Perníčka, jestli nemá nějaký nepotřebný obalový materiál, který bychom mohli použít jako zbraně. Naštěstí měl, ale museli jsme mu pomoct s velkou objednávkou, kterou nestíhal sám udělat. Museli jsme nejdříve posbírat suroviny na těsto, na pečení a potom, když jsme objednávku dokončili, dal nám pekař přesně to, co slíbil.
Jelikož vypátrat takové princezny není jednoduché, rozhodli jsme se, že použijeme návnadu v podobě královského plesu, tam jsme s pomocí malé make-upové kamufláže propašovali zamaskované pohádkové postavy (Pinocchiovi se to moc líbilo hrát si na princeznu). Bohužel se nám nepovedlo nikoho dopadnout, a ještě ke všemu jsme ztratili Fionu! To se nemělo stát, teď chybí jak princezny, tak Fiona. No, musíme to napravit a vydat se na delší a strastiplnější cestu.

ÚTERÝ
Dnes po obědě jsme se vydali hledat Fionu v naději, že najdeme i ty ztracené princezny. Cesta byla úmorná a plná překážek, které se nám ale naštěstí povedlo překonat. Dorazili jsme na takovou louku, kde jsme ji spatřili – byla přivázaná ke stromu a volala: „Shrekuuu, pomož mi!!“ A tak jsme se se Shrekem rozběhli proti padouchům, kteří jak jsme později zjistili patřili k čarodějnici, která princezny i Fionu unesla. Osvobodili jsme Fionu a museli jsme si na chvíli odpočinout u nenáročných her. Za chviličku potom nám dovezli z tábora večeři, tak jsme se nadlábli, ještě jsme pak chvilku hráli vybiku a pak jsme šli spát pod hvězdami, protože do tábora bychom dojít nestihli a Fiona byla vyčerpaná.

STŘEDA
Ráno jsme se sbalili na cestu zpět do tábora a po cestě jsme se potkali čaroděje, od kterého jsme získali lektvar, který by nám mohl pomoci proti čarodějnici. Když jsme se vrátili do tábora, odpočinuli jsme si, umyli jsme se a pak za námi přišla Fiona se Shrekem. Poprosili nás, jestli bychom jim nepohlídali jejich tři děti, a tak jsme jim slíbili, že ano. No, ale nebyl to úplně nejjednodušší úkol. Děti nás neposlouchaly a dělaly si, co chtěly. Chvíli jsme si s nimi hráli, vzali jsme je na procházku, nakrmili, přebalili a po nějaké době se nám je povedlo i uložit. A po tomhle těžkém úkolu jsme uložili ke spaní i sebe.

ČTVRTEK
Abychom získali na pomoc proti čarodějnici co nejvíce pohádkových postav, tak jsme pomáhali třem prasátkům stavět domečky. Každému jsme postavili dokonce tři. Snad se jim v nich bude dobře bydlet. Během dne jsme hráli hry v rámci oddílových volen a večer na nás naletěly čarodějnice, proti kterým jsme se museli ubránit a všechny je vyhnat z tábořiště. Naštěstí se nikomu nic nestalo a mohli jsme jít v klidu spát.

PÁTEK
Dneska nás čekala velká výprava za čarodějnicí, po cestě jsme museli překonat nástrahy její magie, ale nakonec jsme se dostali až k místu, kde držela ztracené princezny. Smála se nám, že ji neporazíme a že princezny zůstanou navždycky u ní. Snažili jsme se, bojovali jsme, a nakonec se nám ji přece jen podařilo porazit. Zachránili jsme princezny a dovedli jsme k panu králi, který nám pak přišel poděkovat k ohni. U ohně jsme se rozloučili i se Shrekem, Fionou a Oslíkem a užili jsme si poslední táborák letošního tábora.

Kompletní fotogaleriii najdete zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *