Jak vycvičit draka

Den #1  (5.7.2020)

Po příjezdu do tábořiště jsme se ubytovali ve stanech a čekali jsme, co se bude dít dál. Při seznamování jsme narazili na draka v hnízdě, kde byla i naše unesená ovečka Pampalini. Ta, kterou jsme hledali už od podzimu. Celou rozklepanou jsme ji odvedli do ohrady v tábořišti. Drak, který nám ovečku vzal, bohužel utekl. Zanechal po sobě čtyři barevná vajíčka, která jsme si odnesly do tábora.

Celý den jsme ukončili zahajovacím táborákem a šli jsme se připravit na další den 

Den #2  (6.7.2020)

Hned ráno jsme zjistili, že se nám přes noc vylíhli z vajíček čtyři draci – červený, modrý, žlutý a fialový. Jelikož byli ještě neochočení, a právě se vylíhli, museli jsme jim sehnat potravu. A tak jsme se vydali posbírat na louce pár oveček, které se tam pásly. Všechny draky jsme nakrmili, ale čekalo nás ještě stavení hnízd, aby měli kde spát. Nebyl to ale jednoduchý úkol. Museli jsme běhat mezi neochočenými draky pro dřevo a když nás nemotorní dráčci omylem poranili, museli nás naši týmoví záchranáři dát znovu dohromady. Hnízda jsme nakonec postavili a nebudete věřit, kdo se u nás v táboře objevil! Bezzubka, která utekla od zlého šamana, který ho věznil. Jelikož nerozumíme řeči draků, tak nám musel Škyťák překládat, co nám chce Bezzubka vlastně říct.

Den #3  (7.7.2020)

Na základě informace od Bezzubky jsme se po obědě vydali hledat staříka, který by mohl něco vědět o šamanovi, který Bezzubku věznil. Byla to dlouhá a náročná cesta, ale naštěstí jsme po cestě potkali lidi, kteří nám pomohli a poradili. Dali nám také informace o staříkovi, kterého jsme hledali. Toho jsme našli v jedné další osadě u rybníka. Byl už docela starý, ale moc hodný a dal nám informace o šamanovi, které si už nějaká léta sám shromažďoval. Po přečtení všech zpráv jsme ale zjistili, že ne všechny budou pravdivé. Na většině z nich byl neznámý autor nebo datum publikování, nabádali nás k soutěžím o peníze, a právě proto jsme byli schopni přijít na to, která je ta pravá. Dozvěděli jsme se, že pokud chceme porazit šamana, musíme nejprve získat na naši stranu všechny draky, které očaroval. Abychom načerpali síly, navečeřeli jsme se a připravili jsme se na noc pod širým nebem.

Den #4  (8.7.2020)

Noc pod širákem jsme zvládli levou zadní. Teď už nás ale čekala další cesta. Jak jsme se blížili k tábořišti, překvapil nás šaman se svým drakem, kteří nám zkřížili cestu do našeho tábořiště. „Vaše vesnice je moje, nikdy mě neporazíte!“, křičel na nás z dálky šaman. To jsme si přece nemohli nechat líbit. Vyzbrojili jsme se a zaútočili jsme. Podařilo se nám prolomit ochranné kouzlo, kterým byl očarovaný drak. Šaman se lekl, že jsme ho tak rychle porazili a utekl do své jeskyně. Mohli jsme se tedy vrátit do tábora i se získaným drakem. Po tak náročné dvoudenní cestě následovalo koupání a odpočinek, abychom byli připraveni na další nelehký úkol.

Den #5  (9.7.2020)

Pomalu se schyluje ke chvíli, kdy se budeme muset utkat v boji se šamanem. Sami to ale nezvládneme, potřebujeme více draků. Vydali jsme se proto dnes na cestu nějaké draky získat na naši stranu. Nebudete tomu věřit, ale potkali jsme jich dokonce šest! To je víc, než jsme čekali. Každý drak od nás potřeboval pomoct, a tak jsme se dali do zachraňování. Potkali jsme draka hamouna, plíživce, ohnivého draka, vodního draka, draka žrouta a draka tlusťocha. Tolik draků pohromadě snad nikdy nikdo v životě neviděl. Všem šesti drakům jsme pomohli a vydali jsme se zpět do tábora.

Den #6  (10.7.2020)

Je to tady. Den bitvy se šamanem nadešel a my jsme se museli nejprve pořádně připravit. Dopoledne nás čekal trénink draků, aby nás při bitvě poslouchali. Po obědě jsme se vydali k šamanově jeskyni. Po cestě jsme museli prolomit několik obranných kouzel. Podařilo se nám tím získat na naši stranu tři další draky. To už přece musíme zvládnout s takovou přesilou. Šaman už na nás čekal spolu s jeho dalšími draky. Strhla se velká bitva během, které jsme našli Škyťáka přivázaného ke stromu. Pomohli jsme mu z provazů a společně jsme porazili šamana. Zahnali jsme ho do kouzelného kruhu, kde přišel o všechny svoje magické schopnosti. Draci, na které přestala působit jeho kouzla, se na něj vrhli a skoncovali s ním, aby už nikdy nemohl takhle někoho ovládat. Nadšení jsme se vrátili z bitvy do tábora společně se Škyťákem a draky. Oslavili jsme úspěšnou bitvu a rozloučili se s draky a Škyťákem u závěrečného ohně.