Putování světem hmyzu

7. – 13. 8. 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Letošní tábor byl plný brouků, včel, čmeláků, berušek a všelijakého jiného hmyzu.

Hned po přivítání a vybalení všech věcí jsme si poprvé zazpívali naši táborovou hymnu, kterou jsme poté zpívaly každý den několikrát při všech možných aktivitách.

Každý den byl věnovaný nějakému druhu hmyzu. S včelkou Májou jsme si vyrobili svíčky z včelího vosku, natiskli jsme si ze své ruky svoji včelku , zasoutěžili jsme si v nošení pylu a ve skládání puzzle včelky Máji.

Abychom vůbec zjistili co všechno patří do světa hmyzu, hledali jsme v trávě zvířátka a třídili podle počtu nohou. Vytvořili jsme si vlastní puzzle za pomocí obrázku, lékařských špachtlí a izolepy.

Další den jsme pozorovali broučky pomocí lup, lovili jsme brouky, vyrobili si broučka z papíru a chlupatých drátků.

S Ferdou mravencem jsme si pořádně dali do těla během mravenčí olympiády. Házeli jsme polenem na cíl a do dálky, v lese jsme stavěli mraveniště kolem kterého jsme pak běhali na čas. Správný Ferda mravenec má svůj puntíkatý šátek, tak i my jsme si svůj vlastní natiskli.

S cvrčkem jsme si vyrobili hudební nástroj, aby se nám hymna lépe zpívala a abychom v táboře v noci nebloudili, ozdobili jsme ho vyrobenými lucerničkami.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I přesto, že pavouk do říše hmyzu nepatří, jeden den jsme si o něm povídali. Vyrobili jsme pavoukovi pavučinu tím, že jsme zatloukali hřebíky do připraveného dřeva. To děti velice bavilo. Náš pavouk ulovil mouchy a děti měly za úkol mouchy vysvobodit tím, že je vymotají z klubíčka.

Střídali jsme sportovní činnosti s těmi výtvarnými, aby program byl bohatý a zajímavý. Také jsme se dočetli zajímavosti z nových encyklopediích o mravencích a včelách, jak to vypadá v úle a v mraveništi uvnitř.

I přes občasný déšť a zimu jsme si celý tábor maximálně užili a už teď se těšíme na příští rok, kdy budeme putovat celým rokem, Takže se máte na co těšit.

Pár fotografií:

Další fotky najdete zde.

Jak vypadal náš letáček?

archiv_letak_hmyz

Zpět na archiv táborů.