Piráti z Karibiku 2019

Den první - neděle 28. 7. 2019

Ihned po příjezdu jsme se ubytovali v kajutách a vydali jsme se na cestu přes širé moře s nákladem, který jsme si obstarali na předtáborovém srazu. Už dávno jsme se ze vzkazu z láhve dozvěděli o trosečníkovi, kterého vysadila jeho vlastní posádka na pustém ostrově. Rozhodli jsme se tedy, že se pro něj na ostrov zastavíme a zjistíme, jestli mu nemůžeme pomoci. Cesta to byla strastiplná. Přes útesy, obrovské vlny, ale nakonec se nám to podařilo. Dokonce jsme po cestě viděli i mořské panny. Bezpečně jsme dopluli na ostrov a vydali jsme se hledat trosečníka, který nám poslal vzkaz. Našli jsme ho s flaškou rumu, a tak jsme mu museli trochu pomoci dostat se na loď. Tvrdil o sobě, že je poctivý obchodník, ale kapitán britského námořnictva hned poznal, že se jedná o známého piráta kapitána Jacka Sparrowa. Dostali jsme rozkaz ho svázat a hodit do podpalubí. Po tomhle překvapení jsme se vydali dál na cestu, na které nás ale přepadli piráti a ukradli nám náš drahocenný náklad. Jack Sparrow se nabídl, že nám pomůže náklad získat zpátky, ale že to nebude jednoduché a bohužel ani legální. Museli jsme se tedy rozhodnout, co je pro nás důležité. Nakonec jsme se rozhodli přidat se k Jacku Sparrowovi a stát se členy jeho pirátské posádky. Večer nás pak čekalo rozřazení do posádek, které zakončilo loknutí rumu jako znamení, že už jsou z nás ti praví piráti.

Den druhý - pondělí 29. 7. 2019

Po bitvě s piráty jsme zůstali nejen bez nákladu, ale také bez lodě, která by nás mohla za piráty zavést. Piráti totiž naši loď rozbili, a proto jsme dnešní den strávili stavěním nových lodí. Postupovali jsme přesně podle plánku, a tak se nám podařilo postavit čtyři krásné a pevné lodě, které nás zavezou k našemu ukradenému nákladu. Na nových lodích jsme se rozhodli vyplout dál a zastavit se v přístavu v Tortuze. Tam jsme potkali piráta jménem Gibbs, který nám řekl, že by se rád přidal k naší posádce, jelikož jsou s Jackem staří kamarádi. Také nám ale pověděl, že zná jednoho hocha, který by se do naší posádky také hodil, ale že je strašně nešťastný, protože je zamilovaný do ženy, která byla přislíbena někomu jinému, a ještě ke všemu ji unesli piráti. Vydali jsme se tedy tohoto chlapce hledat v naději, že budeme mít dalšího člena posádky. Získat Willa, jak se ten chlapec jmenoval, do posádky ale nebylo vůbec jednoduché. Museli jsme mu pomoci s hledáním informace o jeho milované Elizabeth. Rozeběhli jsme se po celém přístavu a ptali jsme se místních, jestli náhodou o unesené Elizabeth něco nevědí. Obešli jsme snad skoro všechny od místního boháče, žvatlálka, opilce, tesaře, dřevorubce, zloděje až po žebráka, který nám nakonec nějakou informaci řekl. Informace je ale tajné a mohli jsme ji říct jen Jacku Sparrowovi.

Den třetí - úterý 30. 7. 2019

V úterý jsme se potrénovali v pirátských dovednostech. Učili jsme se stavět vor a lovit ryby, abychom byli schopní se o sebe při plavbě postarat. Během učení těchto dovedností za námi ale přiběhla úplně vyděšená Elizabeth a vyprávěla nám, že ji unesli piráti. Věznili ji v nějaké kobce a že prý zahlédla kamennou truhlu, ve které bylo nějaké zlato. Asi budeme muset zjistit, co za zlato to piráti schovávají. Odpoledne jsme se vydali pátrat po našem ukradeném nákladu. Podařilo se nám najít kousky mapy, díky kterým už snad náš náklad získáme zpátky.

Den čtvrtý - středa 31. 7. 2019

Ve středu jsme se vydali k rozlehlému jezeru, kde se vyskytovalo velké množství perel, které jsme mohli prodat na burze a získat za to nějaké peníze. Nicméně v jezeře bylo několik příšer, kterým jsme se museli vyhnout, ale samozřejmě jsme to zvládli. Nejsme přece žádní podřadní piráti. Po lovení perel jsme se vydali prodat několik pirátských věcí na černý trh. Museli jsme je pronést přes celní kontrolu a posléze pak smlouvat s kupci a vysmlouvat tu nejlepší cenu. Nějaké peníze se nám povedlo vydělat, a tak jsme je hned využili na koupení vybavení na naše lodě.
Po obědě jsme se vykoupali, abychom nesmrděli po těch několika dnech. Večer jsme se jako vždycky sesšli ve srubu s Jackem a zazpívali jsme si pár písniček. Když jsme ale chtěli jít spát objevili se v tábořišti piráti, kteří nevypadali úplně jako lidi, byla z nich vidět jen kostra. Problém byl ale v tom, že jsme se museli mezi nimi proplížit k našemu ukradenému nákladu. Někteří z nás se sice báli, ale i tak jsme to zvládli. Kromě naší truhly tam měli ale i nějakou jinou s nějakým zvláštně vypadajícím zlatem. Tak snad se nám podaří zjistit, co to bylo za poklad.

Den pátý - čtvrtek 1. 8. 2019

Jelikož jsme se den předem dozvěděli o zlatě, které tak podivně zářilo, potřebovali jsme se vydat za čarodějnicí Calipso, která by o něm mohla něco vědět.
Dostat se k ní ale není jen tak. Nejen že jsme museli uvařit vlastní guláš, aby se s námi vůbec bavila, ale také jsme k ní museli přeplavat moře na zakoupených lodích. Co vám budeme povídat, cesta to nebyla lehká, některé piráty jsme dokonce v moři nedobrovolně vykoupali. Nicméně jsme se k ní dostali a dozvěděli jsme se, že je to prokleté zlato, které z Barbosy a jeho party dělá nesmrtelné piráty.
Večer, když už jsme se chystali jít spát jsme je zahlídli nedaleko naší lodi, jak se tam procházejí a cosi si vyprávějí. Pohled to ale vůbec nebyl hezký, byly to jen kostry v oblečení, co se hýbaly. Budeme s tím muset něco udělat!

Den šestý - pátek 2. 8. 2019

Plni energie jsme vylezli ze spacáků a rovnou jsme začali s výcvikem, abychom proto zlým pirátům obstáli. Posilnili jsme se obědem a čekali jsme, co se bude dít.
Najednou přiběhl Jack s Willem a Elizabeth, že prý nám při bitvě s piráty pomohou. Dva z nich hlídali onu truhlu. Proplížili jsme se k nim a svázali je. Najednou se ale jakoby odnikud vyřítil zbytek pirátů a šli po nás hlava nehlava. Jelikož jsme ale zkušení piráti, tak jsme se ubránili a pomocí Willovi krve jsme zlomili kletbu a podařilo se nám pirátů zbavit. Teď už mohou konečně po několika staletích odpočívat v pokoji.
Naše úžasná pirátská kuchyně nám připravila hostinu na naši počest. Jedli jsme, pili, hodovali, zazpívali u ohně a šli se vyspat do posledního dne, kdy nás čekal už jen úklid a cesta domů. Šťastnou cestu domů, chásko lenivá!