Lenka Palánová

Jak dlouho jezdím na tábory?
Na tábory jsem začala jezdit, když mi bylo 11 let. Mojí mamce vadilo, že trávím skoro celé letní prázdniny doma, a tak mě chtěla poslat na tábor jako za trest. Naštěstí se ale do domu kousek od nás přistěhovala rodina, jejíž děti jezdily na tábory s Hrubínkou. A jelikož jsme se spřátelili, tak jsem poprvé jela na tábor s nimi. Už je to 11 let, co jsem jela na svůj první tábor a za tu dobu jsem si tam našla spoustu přátel a hlavně se toho hodně naučila. Takže díky, mami! 😀

Co mě na tom nejvíc baví?
Nejvíce mě na tom baví to, když jsou všichni v dobré náladě a užívají si program. Jak děti, tak vedoucí. Nejlepší je večer usínat s tím, že jste sice vyčerpaní, ale že je to hezký pocit. Trávit celý den v přírodě s dětmi a vedoucími, kteří jsou na stejné vlně jako vy.

Co mě spolehlivě naštve?
Když si vedoucí neumí vyříkat svoje problémy mezi sebou a řeší to s někým jiným. Netvrdím, že je špatně svěřit se někomu se situací nebo problémem a očekávat nějakou radu. Když už to ale zajde do bodu, kdy je na táboře mezi vedoucími napjatá atmosféra, tak to není dobré.

Co mě na táboře určitě potěší?
Nejvíce mě asi potěší to, když všechno jde podle plánu a když to děti baví. Když si pak povídají mezi sebou a je v nich ten zážitek ze hry ještě dlouhou dobu.

Moje nejoblíbenější táborové jídlo?
Tohle je asi nejtěžší otázka :D. Na táboře sním opravdu všechno, když to teda nejsou houby. Ale nejradši mám asi rýži s masem a s hráškem nebo špagety s masem a se sýrem.