30.9.2016

Avatar

14. – 27. 8. 2016

Jak nám připomínali už na Zemi,pobyt na Pandoře opravdu není procházka růžovým sadem. Hned po příjezdu a zabydlení ve stanech jsme museli projít byrokratickým systémem základny a vyřídit si potřebné formality. Nakonec se nám ale vše povedlo  a v cíli na vás čekala oddílová trička.

avatar-0397-kopie

Druhý den na nás čekal bojový výcvik, ke jsem se naučili zacházet s táborovými zbraněmi a potom si zahráli vlajkovku, která nás všechny bavila. V úterý jsem se poprvé spojili s našim Avatarem a učili se ho ovládat. Večer jsem potom vyli vysláni na misi, jejímž cílem bylo analyzovat signály, kterými spolu komunikují rostliny na Pandoře. V lese jsem také navázali první kontakt s domorodci Na´Vi, kteří nás zavedli k jejich stromu. Nejsou zatím úplně přátelští a plně nám nedůvěřují, ale myslím, že když se budeme snažit, dokážeme naše vztahy s Na´Vi zlepšit. V noci se nám povedlo zjistit, jakým jazykem na nás příroda Pandory promlouvá a celou noc jsem udržovali oheň, abychom se uchránili před Pandorskými predátory.

Ve středu jsem znovu zašli s Jakem a Dr. Grace Augustinovou za domorodci, abychom jim dokázali, že jsem hodni toho, aby nás přijali mezi sebe a začali nás učit jejich zvykům. Při naší návštěvě tam ale nečekaně vtrhli Pandorské šavlozubé opice, které roztrhali domorodcům Knihu Poznání. Tuto kniho jsem jim pak pomohli zrekonstruovat. Naučili jsem se něco o Pandorské fauně a také něco o rituálech, které domorodci provádějí. Náčelník kmene Eytukan měl z našeho snažení opravdu radost a vypadá to, že už nám začínají pomalu důvěřovat.

Naše mise na Pandoře pokračuje velice úspěšně. Poté, co jsme si získali důvěru domorodců jsme postoupili několik složitých zkoušek, abychom dokázali, že se svou rychlostí, obratností, pamětí, smysli, ale i jinými dovednostmi vyrovnáme domorodým obyvatelům Na´Vi.

Ve čtvrtek večer jsem se pak zúčastnili prastarého tradičního rituálu, ve které nás obyvatelé Na´Vi přijali mezi sebe.

V pátek dopoledne nás generál Quarich vyslal na misi – cílem bylo lokalizovat a znovu zprovoznit GPS zařízení. Už nám ale neřekl, že toto zařízení se nachází na posvátném místě domorodců, kteří si je pochopitelně bránili. Nakonec jsme se rozhodli přidat se na stranu Na´Vi a neposlechnout generálův rozkaz. To se však neobešlo bez následků a Jake Sally byl zajat. Hned po obědě se s námi tajně spojil dezertér I. P. Freely, který nesouhlasí s Quaritchovými metodami. Pomohli jsem mu ukořistit na vojenské základně informační zařízení a za odměnu jsme dostali přístupovou kartu do muničního skladu, která se nám snad bude ještě hodit.

avatar-0335-kopieJeště v pátek večer se znovu objevil Jake, kterému se povedlo uprchnout. Informoval nás, že se vojáci chystají zničit Strom hlasů. Proto jsme se urychleně vydali na cestu, abychom strom ubránili. Nedaleko stromu jsem potom strávili romantickou noc v lese a přespali pod širým nebem.

Hned druhý den ráno nás však u stromu napadli vojáci a nám se bohužel nepodařilo proti velké přesile strom ubránit. Rozhodli jsem se porot, že se generálovi pomstíme a vojáky vyženeme ze základny. Nejdříve jsem se však museli posilnit. Proto jsme si v Pandorské přírodě nalovili suroviny a uvařili si tradiční Pandorské jídlo – buřt guláš. Po obědě jsem se rozdělili na mladší a starší. Mladší se vrátili na základnu , kde se jim povedlo zmapovat zabezpečovací systém základny. Starší šli mezi tím prozkoumat vojenskou aktivitu a vyhnat vojáky z pevnosti, kterou si v lese vybudovali. o těžkém boji se nám to povedlo a odměnou nám byla večeře a dynamit, s pomocí kterého se pak starším klukům povedlo sabotovat zabezpečovací systém..

V neděli ráno jsem pak provedli útok na základnu. Díky pečlivým přípravám a dobré strategii se vše povedlo a nyní máze základnu pod kontrolou. Při nelítostném boji však zahynul Eytukan – náčelník kmene Na´Vi. Jeho smrt nás však namotivovala k ještě většímu úsilí.Musíme vojáky z Pandory vyhnat nadobro a zachránit tak krásnou přírodu a obyvatele, kteří zde žijí!

V pondělí odpoledne jsme se znovu vydali za domorodci, aby jsme se s nimi poradili o další strategii, jak pokračovat ve vyhnání vojáků z Pandory. Ti byli ovšem rozhněvaní a dávali nám za vinu Eytukanovu smrt. Po krátké hádce domorodci Jakea spoutali a odvlekli pryč. Naštěstí však Eytukan ještě před smrtí zanechal zprávu, kterou jsme rozluštili a díky ní mohli Jakea osvobodit.

V úterý dopoledne jsme se spolu s domorodci vrhli na úklid obsazené vojenské základny, protože tu po vojácích zbylo spoustu toxického a radioaktivního odpadu. Naštěstí se při tom nikomu nic nestalo a povedlo se nám zachránit část Pandorské přírody.

Zjišťujeme, že na přímý střet proti vojákům nás není dostatek. Potřebovali bychom přemluvit některé další kmeny, které by bojovaly po našem boku. Aby nám ale uvěřili, potřebujeme vyplnit staré proroctví a ochočit si velkého Toruka, za kterým jsme vyrazili ve středu dopoledne. Cesta to nebyla jednoduchá, čekalo nás několik překážek, které prověřily naše schopnosti týmové spolupráce. Všem se nám však povedlo náročnou trasou projít a ochočit si Toruka.

avatar-1258-kopieVe čtvrtek odpoledne jsme se vydali přemluvit ostatní kmeny na Pandoře, aby se připojili do boje po našem boku. Svoje zástupce jsme vyslali za Lednovým kmenem, Lesním kmenem i Horským kmenem. Každý kmen měl pochopitelně jinou mentalitu a bylo potřeba splnit různé úkoly, abychom je přesvědčili. Když však zaslechli zprávu o Torukovi, slíbili, že nám v závěrečném boji pomůžou.

V pátek odpoledne jsme se vydali za domorodci k jejich stromu, abychom se dozvěděli informace o vojácích ukrytých v lese. Vojáci nás u stromu přepadli a chvíli to vypadalo, že strom neudržíme. V nouzi nám ale přišli na pomoc zástupci z jednotlivých kmenů a přiletěl i samotný Toruk. S jejich pomocí jsme útok vojáků odrazili a následně se vydali na jejich provizorní základnu v lese, kterou bránili vojáci v mechanických oblecích. Po náročném boji se nám však podařilo zničit generátor štítů pro tyto obleky a vojáky porazit a vyhnat je z Pandory.

Večer už na nás čekal slavnostní raut na oslavu vítězství a závěrečný táborák, kde jsme předali pamětní listy a odměny za nejlepší oddíly a jednotlivce.

Tímto je naše mise na Pandoře u konce a my se můžeme vrátit zpět na Zemi…

Pár fotografií:

Další fotky najdete zde.

Jak vypadal náš letáček?

archiv_letak_avatar

Zpět na archiv táborů.