30.9.2016

Hobit

17. – 30. 8. 2015

hobit_09Neděle 17. srpna
K Bilbovi domů dorazili trpaslíci vedení Thorinem a čarodějem Gandalfem a přemluvili Bilba k daleké a nebezpečné cestě. Aby mohli jít i děti, byli podrobeni několika zkouškám, jestli jsou schopni spolupracovat a cestu zvládnout. Nakonec se ke společnosti připojili všichni, podepsali smlouvu a začali se připravovat na cestu.

Pondělí 18. srpna
Protože hrozí velké nebezpečí, že se po cestě k Osamělé hoře setkáme se skřety, věnovali jsme velkou část dneška výrobě zbraní. Zítra budeme hodně cvičit, abychom v boji obstáli a vydáme se na cestu.

Úterý 19. srpna
Dnes nás Gandalf a Thorin dovedli do Roklinky za panem Elrondem. Mocným Elfem, který nám pomohl pomocí kouzelného světla najít a rozluštit skrytý nápis na naší mapě. Nyní už víme, jak se dostat do hory, až se k ní dostaneme. V noci jsme procházeli nebezpečným Temným hvozdem, kde na nás číhali zákeřní pavouci. Všichni ale (někteří s Gandalfovou pomocí) cestu po svíčkách, provaze a tajuplných světlech zvládli.

Středa 20. srpna
Protože se ani Gandalfovi nepodařilo zachránit všechny zajaté trpaslíky z Temného hvozdu, museli jsem se vydat zpět a zachránit je. Nebylo to vůbec jednoduché, protože jsem se poprvé utkali se skřety. Ale nakonec se nám podařilo kamarády najít a přinést jim protijed. Pomocí provazu, který jsem si cestou natáhli jsme se dostali bezpečně i zpět.

Čtvrtek 21. srpna
Šli jsme navštívit Lesní Elfy. Gandalf chtěl jejich krále Tranduila přesvědčit, aby nám pomohl. Místo toho se projevilo dávné nepřátelství mezi Elfy a Trpaslíky a nejen, že Tranduil nám nepomohl, ale dokonce některé z nás uvěznil ve svých celách. Museli jsem Elfům nenápadně ukrást klíče a naše kamarády osvobodit. Nakonec se nám to s Gangalfovou pomocí podařilo.

hobit_05Pátek 22. srpna
Zaútočili na nás skřeti. Bohužel se nám nepodařilo ubránit tábor, takže jsem ho museli opustit, uprchnout a strávit noc v lese. I tam nás ale našli a my museli s velkým nasazením v mnoha nočních bojích bránit vlastní zásoby jídla. Jen díky tomu, že jsme náš tábor pevně opevnili a celou noc drželi hlídky, jsme se ubránili.

Sobota 23. srpna
Stále mimo vlastní příbytky. Uvařili jsem si na ohni. Odpoledne jsme dostali od našich zvědů zprávy, že tábor je již bezpečný, takže se mladší z nás mohli vrátit. Starší zůstali ještě na místě a pátrali po skřetí armádě. Nakonec potkali někoho hodně neočekávaného – Gluma. Naštěstí všechny jeho hádanky rozluštili, takže všichni ve zdraví vyvázli.

Neděle 24. srpna
Mladší se vydali po stopách skřetů, kteří rabovali a uloupili část táborového vybavení. Naštěstí se jim podařili všechno zachránit. Také se konečně –  po dvou nocích mimo tábor – vrátili starší, takže jsme zase všichni pohromadě. Čím více se blížíme k Osamělé hoře, tím nás skřeti více ohrožují. Snad závěr cesty všichni zvládneme.
V táboře jsem také zvládli několik lanových překážek.

Pondělí 25. srpna
Dnes jsme si od cesty k hoře odpočinuli a celé odpoledne se věnovali sportům. Hráli jsme fotbal, frisbee fotbal, itálii a hu-tu-tu. Bylo to sice náročně, ale užili jsme si to. A zase pokračujeme v náročné cestě k hoře.

hobit_03Úterý 26. srpna
Dnes jsme dorazili do města Esgaroth, kde bylo opravdu rušno. Tamní úředníci nám zabavili zbraně a museli jsme se starostou vyjednat podmínky pobytu ve městě za podíl na pokladu, který najdeme v hoře. Navíc stráže zatkly Thorina. Nakonec jsme vyjednali vcelku slušné podmínky a městem prošli dále k hoře. Bohužel večer čtyři z nás unesli Zlobři. Během noční akce, jsme se k nim snažili připlížit. Naštěstí se včas vrátil Gandalf…
Odpoledne jsme také měli zajímavou návštěvu z Jindřichova Hradce. Naprosto super přednášku o hadech.

Středa 27. srpna
KONEČNĚ. Dorazili jsme k hoře a pomocí elfích a tajného nápisu na mapě, který jsme rozluštili v Roklince u Elronda jsme našli klíčovou dírku a otevřeli vchod do hory. Jak jsme očekávali, uvnitř jsme našli obrovský poklad. Bohužel jsme svojí neopatrností probudili draka Šmaka, který ve své zuřivosti odletěl zapálit jezerní město Esgaroth.
Odpoledne jsem také měli vzácnou návštěvu. Díky naší spolupráci se Zakarpatskou Ukrajinou nás navštívila delegace Krajského Úřadu v čele s hejtmanem Jiřím Běhounkem. Jsme moc rádi, že jsme jim mohli ukázat naše tábořiště.

Čtvrtek 28. srpna
Jak Šmak vyhrožoval, přiletěl nad jezerní město a zapálil ho. Vypravili jsem se na pomoc, ale Thorin se rozhodl, že když drak opustil horu, vydá se pro poklad. Při hašení města jsem se utkali se skřety, ale nakonec se nám podařilo město uhasit a Šmaka zabít. Naše radost ale netrvala dlouho. Z hory se vrátil smrtelně zraněný Thorin se zprávou, že hora je plná skřetů. Večer jsme Thorinovi uspořádali pohřeb…

Pár fotografií:

Další fotky najdete zde.

Jak vypadal náš letáček?

archiv_letak_hobit

Zpět na archiv táborů.